Sublimare

Ce este sublimarea?

Imprimarea prin sublimare este o metoda de personalizare ce vizeaza transferul unui design din hartia de sublimare pe o bucata de tesatura sau pe un material utilizand presiunea si caldura (intre 350 – 400 de grade).

Schimbarea particulelor solide de cerneala intr-o stare gazoasa, este o modalitate usoara si rentabila de personalizare prin sublimare. Produsul final cu o calitate exceptionala a imprimarii prin sublimare a dus la cresterea popularitatii sale in ultimii ani.

Asadar, cum se realizeaza sublimarea?

Dupa ce ati selectat designul, se va utiliza o imprimanta de sublimare pentru imprimarea pe hartia speciala. Modelul ales este apoi imprimat pe tesatura, folosind o presa termica, special destinata procesului de sublimare.

Se utilizeaza o hartie de transfer ( hartie de sublimare), astfel incat proiectia sa se transfere pe tesatura. Aducand cerneala si tesatura impreuna, cerneala este incorporata si, prin urmare, va ramane mai vibranta mai mult timp (asta comparativ cu alte procese de imprimare).

Caldura din presa deschide porii tesaturii textile in sus, in timp ce presiunea aplicata asupra sa raceste cerneala in jos – transformand-o intr-o forma solida. Presa este apoi eliberata si hartia scosa facil de pe materialul supus imprimarii.

Materiale pretabile sublimarii:

– Material textil din policoton;

– Polimer;

– Poliester;

– Ceramica;

– PVC;

– Aluminiu acoperit cu poliester;

– Metal acoperit cu polimer;

– Tesatura din poliester;

– Plastic acoperit cu polimer.

Cele mai bune si cerute materiale de utilizat pentru sublimare, din lista de mai sus, sunt: poliesterul si  ceramica.

sublimare

Materiale pentru care personalizarea exclusiva prin sublimare nu este recomandata

Materialele care au un procent de 100% bumbac sau alte materiale naturale nu sunt potrivite pentru aceasta metoda de imprimare. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu au porii necesari pentru ca cerneala sa fie absorbita in ea. Daca lucrati cu aceste tipuri de materiale, poate ca imprimarea digitala este mai potrivita.

Daca doriti sa aveti obiecte personalizate care sa va evidentieze intr-o multime, acesta este un mod eficient si creativ de a face acest lucru.